Használtautó finanszírozási ajánlat cégekre szabva


Az Euroleasing kivételesen kedvező, 7,1%-os THM-mel kínál nyíltvégű pénzügyi lízing lehetőséget a Mercar készletén lévő használt gépjárművek finanszírozására 2023 november 1. és 2023 december 31. között. 

 

Mit jelent az ajánlat a gyakorlatban?

 

Vegyük példának egy bruttó 5 000 000 Ft értékű gépkocsit, amelyre ügyfelünk bruttó 3 000 000 Ft önerőt tesz le. 48 hónapos futamidővel számolva a törlesztés összesen bruttó 1 413 178 Ft lesz 1 000 000 Ft maradványérték mellett.

euro

* A finanszírozást az Euroleasing Zrt. nyújtja. Kizárólag vállalkozások részére érhető el. 

 

Jelen finanszírozási ajánlat kizárólag az Euroleasing Zrt. mint finanszírozást nyújtó társaság (továbbiakban: finanszírozó) forint alapú, rögzített kamatozású, nyíltvégű pénzügyi lízing ajánlata, amely minimum 20%, nyíltvégű pénzügyi lízing esetén maximum 60% kezdő lízingdíj, valamint minimum 24 hónap és maximum 84 hónap futamidő esetén érvényes. A folyósítás feltétele a pozitív hitelbírálat. Az ügyfelet terheli nyíltvégű pénzügyi lízing esetén fizetendő visszterhes vagyonszerzési illeték összegének 25%-a, mely a gépjármű forgalomba helyezésekor esedékes. A THM meghatározása az aktuális Üzletszabályzatban foglalt feltételek, illetve hatályos jogszabályok figyelembevételével történik, a feltételek változása esetén ennek mértéke módosulhat. A konkrét ajánlatban és szerződésben a THM megjelenítése finanszírozó részéről a jogszabály rendelkezései szerint legalább 1 tizedesjegyig kerekítve történik. A finanszírozó az Üzletszabályzatában feltüntetett díjak érvényesítésére jogosult, továbbá a finanszírozással kapcsolatos, harmadik személy részére fizetendő költségeket jogosult az ügyfélre tovább hárítani. Hitelbiztosítéki nyilvántartásba vételi díj: 7.000 Ft. THM: 6,8-11,1%. A THM nem tükrözi a finanszírozás kamatkockázatát és nem tartalmazza a casco biztosítás díját. A finanszírozás minimális összege: 1.000.000 Ft. Az akció minden használt gépjárműre érvényes A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül szerződéses ajánlatnak, továbbá a finanszírozó fenntartja a finanszírozási kondíciók változtatásának, valamint az akció visszavonásának jogát.
 
                                                                
Reprezentatív példa nyíltvégű pénzügyi lízing esetén rögzített kamatozás:

Az alábbi reprezentatív példa a THM rendelettől eltér, mivel a finanszírozó az abban foglalt finanszírozási összeggel nem nyújtja a konstrukciót.

Bruttó vételár: 5.000.000,-Ft, futamidő: 48 hónap, nettó finanszírozott összeg: 1.574.803,-Ft, havi törlesztő részlet: 25.016,-Ft+ a havi lízingtőke ÁFA tartalma, nettó önerő kalkulált összege: 2.362.205,-Ft, THM: 7,10%, maradványérték: 787.402,-Ft+ÁFA, rögzített kamatozású ügyleti kamat: 8,52%, lízingbevevő által fizetendő teljes összeg vételi jog gyakorlásával: 1.988.171,-Ft+ÁFA, lízingbevevő által fizetendő teljes összeg vételi jog gyakorlása nélkül: 1.200.769,-Ft+ÁFA, casco biztosítás megkötése és fenntartása mellett.                                                                                                       *Regisztrációs adót tartalmazza

 

Reprezentatív példa nyíltvégű pénzügyi lízing esetén rögzített kamatozás:

Bruttó vételár: 5.000.000,-Ft, futamidő: 60 hónap, nettó finanszírozott összeg: 3.000.000,-Ft, havi törlesztő részlet: 55.479,-Ft+ a havi lízingtőke ÁFA tartalma, nettó önerő kalkulált összege: 937.008,-Ft, THM: 7,9%, maradványérték: 590.551,-Ft+ÁFA, rögzített kamatozású ügyleti kamat: 9,61%, lízingbevevő által fizetendő teljes összeg vételi jog gyakorlásával: 3.919.298,-Ft+ÁFA, lízingbevevő által fizetendő teljes összeg vételi jog gyakorlása nélkül: 3.328.747 Ft+ÁFA, casco biztosítás megkötése és fenntartása mellett.                                                                                                       *Regisztrációs adót tartalmazza
 

 

Miért válassza a nyíltvégű pénzügyi lízing konstrukciót?

 

A gépjárműpiacon tapasztalható jelentős áremelkedés nemcsak a magánszemélyeket, de a vállalkozásokat is a használt autók felé tereli. A kedvező finanszírozási és adózási lehetőségekről azonban ebben az esetben sem kell lemondania a cégvezetőként.

2019 óta sokkal egyszerűbb az áfa visszaigénylése a céges személyautók nyíltvégű pénzügyi lízing díjánál. A magáncélra is használt céges kocsiknál a lízingdíj áfájának 50 százaléka már útnyilvántartás nélkül is visszaigényelhető.

Ehhez elég havonta egyszer dokumentálni – akár egy e-mail-ben –, hogy az autót üzleti tevékenység céljára is használták.

Amennyiben a vállalat autói többnyire céges utakon járnak, abban az esetben természetesen lehetőség van az útnyilvántartás-alapú elszámolásra is. Ebben az esetben a lízingdíj áfájának akár 90-100 százalékát is visszaigényelhetjük, így egyedül a maradványértéket kell levonni a lízingdíjból, ennek áfája ugyanis nem visszaigényelhető.

Plusz érv a saját tulajdonú gépkocsikkal szemben, hogy nyílt végű pénzügyi lízing esetén az önerő után is visszaigényelhető az áfa minimum 50 százaléka. Az önerő mértéke használt gépkocsi vásárlása esetén jellemzően az autó értékének minimum 20 százaléka, könnyen kiszámolható tehát, hogy ezzel is jelentős összeget takaríthatnak meg a cégek.

 

Miért érdemes a Mercar gépjárműveit választani?

 

A Mercar kizárólag olyan gépjárműveket forgalmaz, amelyek korábban teljes élettartamuk alatt az anyavállalat, a Mercarius flottakezelésében álltak. A kínálatunkban elérhető összes autó nyílt végű operatív pénzügyi lízinggel is finanszírozható. 

A használtautó vásárlásnak természetesen megvannak a buktatói, a Mercarnál azonban ettől a kockázattól is megkíméljük vevőinket: gépjárműveink szervizkönyve végig pontosan vezetett, az esetleges esztétikai hibákat pedig a kereskedésbe kerülés előtt kijavítjuk, így partnereinknek a szerződéskötést követően nem lesz gondjuk a járművel.

20220303-7S7A4867-1

  

Mely gépjárművekre vonatkozik ez az ajánlat?

 

Az akció azokra a használt gépjárművekre érvényes, melyek a Mercar budapesti és debreceni kínálatában elérhetőek 2023 november 1. és 2023 december 31. között. 

Az aktuális készletünk személyesen megtekinthető kereskedéseinkben a 1103 Budapest, Gyömrői út 115. és a 4032 Debrecen, Külső Böszörményi út 8. címeken, valamint online a https://mercarhasznaltauto.hu és a hasznaltauto.hu weboldalakon.

  

A részletekkel kapcsolatban szívesen állnak rendelkezésére a használt autó értékesítési tanácsadóink. Kérjen visszahívást itt!

 

MERCAR HASZNÁLTAUTÓ

marcar-fekete

Transzparencia
Megbízhatóság
Ügyfélélmény
Széles kínálat